Alba ca zapada

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 100 grame      unt
  • 10 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 10 grame      zahar vanilat
  • 500 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 200 ml      lapte
  • 600 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. FOI 600gr faina,200gr margarina unirea,150 gr zahar pudra,1 praf de copt,zahar vanilat,4 galbenusuri si smantana cat cuprinde(500gr) pentru a se forma un aluat de intins.Se formeaza 3 foi.Se coc pe rand.

2. Crema se sfarama o foaie si se amesteca cu:200g late cald,2 linguri de cacao,esenta de rom,150 gr zahar pudra si 100gr unt.Se amesteca foarte bine cu mixerul compozitia si se pune intre cele doua foi.

3. Glazura 4 albusuri,200gr zahar pudra,coaja si zeama de la o lamaie(mica) se bat bine pe aburi pana se ingroasa.Glazura formata se intinde deasupra prajituri.Se rade ciocolata deasupra si se lasa circa 8-12h la frigider dupa care se poate taia.


Retete similare