Alba ca zapada

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • Lamai      fructe
  • 300 grame      zahar tos
  • 1      oua
  • 600 ml      lapte
  • 460 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Aluat: 100 g margarina Unirea topita, 100 g zahar, 100 ml lapte, un ou, 400 g faina, 1 plic bicarbonat de amoniu, coaja de la o lamaie. Se freaca zaharul cu oul si coaja de lamaie pana face spuma, dupa care se adauga margarina Unirea topita ca la maioneza si se amesteca in continuu, apoi laptele si faina amestecata cu plicul de bicarbonat de amoniu. Se freaca cu lingura dupa care se framanta un aluat si se pune la frigider o jumatate de ora. Se imparte coca in trei si se fac trei foi care se coc pe fundul tavii.

2. Crema: 250 gr margarina Unirea, 500 ml Lapte, 200 gr zahar, 1 lingura zeama de lamaie, 3 linguri de faina si vanilie. Se topeste margarina intr-un vas gros pe plita, apoi se pune faina amestecand cu un tel continuu, sa nu se faca cocoloase. Se stinge cu lapte apoi se adauga zaharul, zeama de lamaie si vanilia.

3. Se aseaza o foaie se unge cu crema, apoi se aseaza a doua foaie care se unge si ea cu crema si apoi se aseaza ultima foaie care se pudreaza cu zahar.


Retete similare