Alcazane

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 5 linguri      zahar pudra
  • 2 ceasca      nuca
  • 2 grame      cacao
  • 1 ceasca      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 5 linguri      lapte
  • 1 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blat: 4 oua, 1 ceasca zahar, 2 cesti nuci macinate, 1 lingura pesmet, 1 lingura faina. Albusurile se bat spuma, se pune zaharul, faina si nuca macinata. Se unge tava, se tapeteaza cu faina, se pun movilite cu lingurita din aluatul rezultat si se coc la foc normal.

2. Crema: 4 galbenusuri, 5 linguri zahar pudra, 5 linguri lapte, 2 linguri cacao, 1 pachet margarina Unirea. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, se pune laptele, cacaoa, se fierb toate pe baie de aburi pana se ingroasa si se freaca cu margarina.

3. Montare: Se lipesc cate doua pe partea bombata, se pune crema pe margini si se dau prin nuca.


Retete similare