Alcazar

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 200 grame      nuca
  • 9 linguri      cacao
  • 500 grame      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 2 linguri      faina
  • 300 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 8 albusuri, 300 gr. zahar, 200 gr. nuca taiata marunt, 5 linguri cacao, 2 linguri faina. Se bat albusurile spuma dupa care se adauga toate celelalte treptat. Se pune in tava. Tava trebuie sa aiba hartie de copt sau sa fie unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc mic aprox 45 min, se incearca cu un betisor, sa nu se ia aluat pe betisor.

2. Crema: 200 gr. zahar, 4 linguri cacao, 8 galbenusuri. Se fierb toate pe aburi pana se ingroasa foarte tare. Dupa ce se raceste se adauga 300 gr margarina.

3. Crema se pune peste blatul rece si se rade ciocolata deasupra.


Retete similare