Alcazare

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 1 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 300 grame      nuca
  • 100 grame      ciocolata
  • 50 grame      cacao
  • 450 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 4 linguri      lapte
  • 100 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Albusurile se bat spuma tare, se amesteca cu 250 g zahar, se adauga nucile macinate si faina. Se pun cu lingurita gogosele din aceasta compozitie intr-o tava unsa cu unt sau margarina la distanta unele de altele. Se coc 15-20 minute la foc moale spre potrivit.

2. Se face o crema din galbenusuri, 200 g zahar, cacao si lapte care se pun pe foc mic sa dea cateva clocote pana se topeste zaharul. Se da deoparte, se adauga ciocolata rupta bucatele, esenta de rom si pachetul de margarina Unirea pentru creme. Se omogenizeaza compozitia si se lasa sa se racoreasca.

3. Dupa ce crema se raceste complet si se intareste, se ung cu multa crema alcazarele si se lipesc cate doua.


Retete similare