Aluat foietaj

Categorie Prajituri de Post
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • Mere      fructe
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Margarina se da prin razatoare rece, se adauga otetul, sarea, apa si faina amestecam pana cand se face un aluat compact pana se desprinde de pe mana, se baga la frigider 2-3 ore, se intinde de mai multe ori pe planseta. Se imparte in doua, se fac doua foi cat tava, se pune o foaie se unge cu ulei, punem umplutura.

2. 2 kg mere rase curatate amestecate cu 2 linguri de zahar se calesc pe foc mic pana cand scade zeama merelor, se pune a doua foaie se unge cu ulei. O punem in cuptorul preancalzit, se coace cam 50 de minute.

3. Compozitia mai poate fi facuta din branza de vaci (1kg branza vaci 4 oua, sare putina, 2-3 linguri zahar, 100 g stafide) se scoate din cuptor si se taie in patratele sau romburi.


Retete similare