Amandina alba

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • Portocale      fructe
  • 3 linguri      cacao
  • 34 linguri      zahar tos
  • 13 buc      oua
  • 9 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blatul: Se separa 10 oua si se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga zaharul, galbenusurile si faina. Se pune in tava tapetata si se da la cuptorul preincalzit. Intre timp se face siropul din 70 ml apa, 10 linguri zahar si sucul de la o lamaie,dupa ce da in foc se lasa la racit.

2. Crema: 3 oua se se bat bine cu 9 linguri de zahar, o lingura de cacao si se fierb bine la foc mic. Apoi se lasa la rece. Intr-un castron se amesteca bine un pachet de margarina Unirea (se opreste o lingura pt glazura) si se adauga cate o lingura din crema fiarta pana se pune toata. Glazura: Se pune la foc 4 linguri apa cu 5 linguri zahar, 2 linguri de cacao si o lingura de margarina, se firb bine pana se ingroasa si se lasa putin la racit.

3. Blatul scos si racit se taie in 3 parti egale si se insiropeaza bine,pe un platou se aseaza prima foaie si se pune jumatate din crema, apoi a doua parte din blat si restul de crema, se pune ultima parte si se orneaza glazura. Se taie in patratele egale si se pune deasupra cate o feliuta de kiwi si una de portocala.


Retete similare