Amandina de casa

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 6 linguri      ulei
  • 500 grame      ciocolata
  • 2 linguri      cacao
  • 600 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 36 linguri      lapte
  • 500 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga uleiul, laptele, amoniacul stins si faina. Se amesteca toate si se toarna intr-o tava unsa si tapetata sau cu hartie de copt. Dupa ce s-a copt se lasa in tava sa se raceasca putin apoi se taie cu cutitul ud si se lasa pentru a turna sosul de ciocolata si garnitura.

2. Sos de ciocolata: un pachet de margarina, 20 linguri lapte, 350 g zahar, 2 linguri cacao, o esenta rom sau vanilie. Se fierbe pana se leaga putin, apoi se adauga esenta. Se toarna peste prajitura.

3. Garnitura de ciocolata: Se topesc 500 g ciocolata menaj la bain-marie, apoi se toarna peste prajitura.


Retete similare