Amandina de casa

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 2 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 1 cana      Frisca
  • 100 ml      ulei
  • 250 grame      ciocolata
  • 2 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 cana      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 2 cana      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: se separa albusurile de galbenus ,albusurile se bat cu zaharul, se adauga uleiul, galbenusurile, amoniacul stins, faina si 2 linguri cacao.

2. Crema:1 pachet margarina, 1 cana zahar, 3 linguri apa, 2 lingurite cacao se fierb circa 5 minute, pe urma se adauga 2 patratele ciocolata menaj. Sirop: o cana zahar se arde putin pe foc, se adauga 2 cani de apa calduta si se lasa sa se raceasca, pe urma se adauga esenta de rom.

3. Asamblare: blatul se taie in 2, partea de jos se pune in tava, se insiropeaza, se adauga crema, se pune partea superioara a blatulu, se topesc 2-3 patratele ciocolata menaj,s e acopera prajitura cu ciocolata topita si se orneaza cu frisca.


Retete similare