Amandina

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 30 ml      ulei
  • 150 grame      ciocolata
  • 70 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 25 grame      zahar vanilat
  • 500 grame      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 200 grame      faina
  • 300 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se separa ouala, se bat cele 6 albusuri cu zaharul spuma peste care se adauga cacao, esenta de rom, praful de copt si faina. Se pune in forma patrata unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor , dupa care se scoate si se lasa sa se raceasca .

2. Crema S freaca margarian spuma se aduga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste. Adaugam gelbenusurile unul cate unul si al sfarsit coniacul.

3. Siropul se fierbe apa cu zaharul si cu capuccino se da in clocot. Se taie blatul in trei foi, care se insiropeaza cu siropul de capuccino. Se pune pe o tava blat apoi crema iarasi blat iarasi crema si ultimul blat . Deasupra se pune glazura de ciocolata si se orneaza cu frisca.


Retete similare