Amandina

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 150 grame      zahar pudra
  • 10 ml      ulei
  • 50 grame      cacao
  • 800 grame      zahar tos
  • 9 buc      oua
  • 50 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blatul: Intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana se-ntepenesc in castron, dupa care adaugati 200 gr zahar, 30 ml apa si galbenusurile frecate cu 30 ml ulei, si incepeti sa amestecati cu o lingura, nu cu mixerul, de jos in sus, pana se incorporeaza albusurile. Dupa ce incorporati albusurile, adaugati apoi cate putin din faina in total 8 linguri amestecata cu 20 gr cacaoa si le mixati. O sa va iasa un aluat mai subtire.Turnati aluatul intr-o tava nu foarte mare, tava o tapetati cu hartie de copt. O coacem la foc mediu. Blatul l-am taiat in 3 si l-am lasat la racit Intre timp ne ocupam de sirop: Punem ingredientele: 400 ml apa ,200 gr zahar 2 plicuri capucino intr-un vas si le fierbem 10 minute de la primul colocot. Apoi il lasam sa se raceasca.

2. Crema: Margarina o incalzim la microunde cam 6-10 secunde (nu mai mult ) si il batem cu mixerul pana incepe sa devina pufos, adaugam cate un galbenus 3 in total, apoi 150 gr zahar pudra (de preferat din comert pentru ca are amidon sau puteti pune 1/2 lingurita de amidon ) la sfarsit 3 linguri de cacao si esenta de rom.

3. Fondantul: Dizolvam 500 gr zahar in 150 ml apa si punem la fiert amestecand continu, cand este aproape legat adaugam 100 gr mierea. Se ia proba in apa rece,turnand cateva picaturi, daca se strange ca o bomboana cleioasa, atunci proba e buna. Penem vasul intr-un vas cu apa rece si mixam pana se albeste fondantul apoi adaugam 4 linguri cacao. Inainte s-al punem pe prajitura il incalzim la bain-marie (se pune strat subtire). Daca intre timp se intatreste si nu am pus peste toate prajiturile, mai incalzim odata.


Retete similare