Amandina

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 200 grame      nuca
  • 100 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 750 grame      zahar tos
  • 12      oua
  • 300 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: Se bat 11 albusuri cu 150 gr zahar, pana se face spuma. Se adauga galbenusurile cu praful de copt, faina si 40 gr de cacao. Se baga la cuptor la foc moale timp de 40 minute.

2. Crema: Se freaca 150 gr margarina cu un galbenus de ou si 500 gr zahar pana se face o spuma. Se adauga 50 gr cacao, o esenta de rom si nuci macinate, iese o crema delicioasa. Se face un sirop din 700 ml apa, cu 100 ml cafea naturala, o esenta de rom si 100 gr zahar.

3. Se taie blatul in 3, se insiropeaza, se pune crema in straturi, se glazureaza pe deasupra cu un amestec obtinut din 50 gr margarina fiarta cu 3 linguri zahar si 3 linguri apa. Se orneaza cu frisca.


Retete similare