Amandina

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • Lamai      fructe
  • 30 ml      ulei
  • 200 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 900 grame      zahar tos
  • 10 buc      oua
  • 300 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 10 oua, 300 g faina, 200 g zahar, 30 ml ulei, 50 ml apa, 1 lingura nuca macinata, o lingura zahar ars stins cu o lingura apa, 1 plic praf de copt Crema: 1 pachet margarina Unirea (250 g), 200 g zahar, 200 g cacao, esenta de rom Sirop: o cana de apa, o cana zahar, coaja rasa de lamaie si zeama, esenta de rom Glazura: ciocolata, o cana zahar, 3 linguri apa si cacao cernuta, esenta de rom

2. Blat: Se bat albusurile spuma cu zaharul, galbenusurile se amesteca cu zaharul ars stins, nuca, uleiul, apa, apoi se incorporeaza in albusuri, faina se pune in ploaie, amestecand usor. Se unge o tava cu ulei, se presara faina si se pune la copt. Crema: Se freaca margarina Unirea bine, incorporand usor zaharul, se freaca in continuare pana nu se mai simte zaharul, apoi se adauga cacaoa si esenta de rom.

3. Sirop: Se fierb toate pana se leaga binisor, se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, cu el se insiropeaza blatul. Glazura: Se topeste pe foc zaharul cu apa si la sfarsit se adauga ciocolata rasa si dupa preferinta rom. Blatul taiat in trei se insiropeaza bine, se pune crema intre foi si deasupra glazura calduta.


Retete similare