Amandine

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 150 min

Ingrediente

  • 3 linguri grame      amidon
  • 200 grame      ciocolata
  • 80 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 grame      zahar vanilat
  • 14 linguri+300gr grame      zahar tos
  • 9      oua
  • 500 ml      lapte
  • 3 linguri+260 gr grame      faina
  • 150 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 6 oua, 6 linguri de apa rece, 300 g zahar, 260g faina si30g cacao(aici puteti jongla cu proportiile, cantitatea de faina este de 300 g, dar scadeti din cantitate cata cacao vreti sa puneti), praf de copt, zahar vanilat sau esenta de care vreti. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul si apa, puse treptat. Se incorporeaza si galbenusurile. Faina se amesteca cu cacao si praful de copt si se pune in compozitie (in acelasi timp aprindem cuptorul sa se incalzeasca). Compozitia se toarna in tava in care am pus hartie de copt. Se da la cuptor la foc potrivit si se tine pana trece testul scobitorii.

2. Crema: 1/2 l lapte, 3 galbenusuri, 3 linguri amidon alimentar, 3 linguri de faina, 6 linguri zahar, 4 linguri cacao, 150g margarina, 2 linguri zahar pudra. Se amesteca zaharul, faina, amidonul si cacao, se adauga si cele 3 galbenusuri, apoi si laptele si se amesteca bine pt omogenizare. Se pune pe foc mic si se amesteca incontinuu, ca sa nu se prinda, pana se ingroasa. Cand e gata, se pune la racit. Se bate spuma margarina cu cele 2-3 linguri de zahar pudra. Din crema racita se pune cate un pic in bolul cu margarina batuta si se mixeaza pana se incorporeaza toata budinca.

3. Sirop: 8 linguri zahar, 3 cani apa; Glazura: 200 cioco (alegeti ce vreti, amara, cu lapte), 75 ml frisca lichida Siropul il facem din zahar ars: Se pun 8 linguri de zahar intr-o craticioara de inox la foc mic si amestecam din cand in cand ca sa nu se prinda (secretul e sa nu se faca maro zaharul si sa nu faca bule) . Cand totul a devenit lichid stingem cu o cana de apa rece si cand incepe din nou sa fiarba mai adaugam inca 2 cani de apa. Este gata cand totul e un lichid f frumos si clar. Se lasa la racit. Se uda folie alimentara si se pune pe tava (marginile se lasa mult afara pt ca se va acoperi blatul) si se pune o parte din blat (s-a taiat blatul in doua de-a lungul). Se insiropeaza si se unge cu crema; se pune a 2-a parte de blat si se insiropeaza dupa care se acopera cu marginile foliei alimentare si se da la frigider peste noapte (minim 8 ore). Glazura se face punand pe foc 75 ml frisca lichida in care am rupt 2 ciocolati Se amesteca pe foc pana la dizolvarea bucatilor de ciocolata. Se toarna peste blatul taiat bucati. Se orneaza cu crema.


Retete similare