Amandine

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 150 min

Ingrediente

  • 3 linguri      amidon
  • 200 grame      ciocolata
  • 80 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 grame      zahar vanilat
  • 370 grame      zahar tos
  • 9 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 400 grame      faina
  • 150 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 6 oua, 6 linguri de apa rece, 300g zahar, 260g faina, 30g cacao (aici puteti jongla cu proportiile, cantitatea de faina este de 300g, dar scadeti din cantitate cata cacao vreti sa puneti, 20g faina=10g cacao cand vreti sa inlocuiti), 1 praf de copt, zahar vanilat sau esenta de care vreti. Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma cu zaharul si apa, puse treptat. Incorporati si galbenusurile. Faina amestecati cu cacao si praful de copt si puneti in compozitie (in acelasi timp aprindeti cuptorul sa se incalzeasca) Compozitia o turnati in tava in care ati pus hartie de copt. Dati la cuptor la foc potrivit si tineti pana trece testul scobitorii.

2. Crema: 1/2 l lapte, 3galbenusuri, 3 linguri amidon alimentar(50g), 3 linguri de faina (70g), 6 linguri zahar(110g), 4 linguri cacao(50g), 150g margarina, 2 linguri zahar pudra(50g). Amestecati zaharul, faina, amidonul si cacao, adaugati si cele 3galbenusuri, apoi si laptele si amestecati bine pt omogenizare. Puneti pe foc mic si amestecati incontinuu, ca sa nu se prinda, pana se ingroasa. Cand e gata, puneti la racit. Bateti spuma margarina cu cele 2-3 linguri de zahar pudra. Din crema racita puneti cate un pic in bolul cu margarina batuta si mixati pana se incorporeaza toata budinca. Sirop: 8 linguri zahar, 3 cani apa; Glazura: 200g cioco (alegeti ce vreti, amara, cu lapte), 75ml frisca lichida. Siropul il faceti din zahar ars: Puneti 8 linguri de zahar intr-o craticioara de inox la foc mic si amestecati din cand in cand ca sa nu se prinda (secretul e sa nu se faca maro zaharul si sa nu faca bule ). Cand totul a devenit lichid stingeti cu o cana de apa rece si cand incepe din nou sa fiarba mai adaugati inca 2 cani de apa. Este gata cand totul e un lichid frumos si clar. Il lasati la racit.

3. Udati folie alimentara si puneti pe tava (marginile se lasa mult afara pt ca se va acoperi blatul) si puneti o parte din blat (s-a taiat blatul in doua de-a lungul) - insiropati si ungeti cu crema - puneti a 2-a parte de blat si insiropati dupa care acoperiti cu marginile foliei alimentare si dati la frigider peste noapte (minim 8 ore) Glazura o faceti punand pe foc 75ml frisca lichida in care rupeti 2 ciocolate amestecati pe foc pana la dizolvarea bucatilor de ciocolata. Turnati peste blatul taiat bucati Ornati cu crema.


Retete similare