Amandine

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 30 ml      ulei
  • 20 grame      cacao
  • 200 grame      zahar tos
  • 6      oua
  • 200 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blatul: se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bat. Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus. Treptat se adauga faina amestecata cu cacao. Se omogenizeaza. In tava unsa, tapetata cu faina si cu hartie de copt se pune compozitia si se coace 30-35 minute. Dupa ce se raceste blatul se taie in 2.

2. Crema: margarina partial topita (eu am lasat-o la temperatura camerei si s-a inmuiat foarte bine) se mixeaza bine 1-2 minute. Se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana ce acesta se dizolva. Se adauga galbenusurile, cacao si esenta de rom. Se mixeaza pana se topeste zaharul, apoi se intinde peste blat.

3. Sirop: se pun toate ingredientele (fara esenta rom) intr-o craticioara pe foc si de cand incep sa fiarba se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit. Glazura se face conform instructiunilor de pe plic. Cine doreste poate glazura cu ciocolata (1 ciocolata) topita si amestecata cu 1 lingura de unt pentru a-i da luciu.Se poate orna cu crema sau cu frisca.


Retete similare