Arabela

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 1 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 300 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 400 ml      lapte
  • 6 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blat: Albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga faina, pesmetul, nuca, cafeaua, galbenusurile si praful de copt. Se da la cuptor aproximativ 40 minute.

2. Crema: Se fierbe laptele cu zaharul si faina pana devine ca o budinca. Dupa racire se amesteca cu margarina frecata spuma. Se imparte crema in doua parti, intr-o parte se adauga cacaoa iar in cealalta vanilie.

3. Peste blat se intinde crema cu vanilie, se presara stafidele, apoi se intinde crema cu cacao. Prajitura se poate glazura cu ciocolata menaj.


Retete similare