Aragaz in tigaie

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 8 linguri      ulei
  • 410 grame      zahar tos
  • 2 buc      oua
  • 600 ml      lapte
  • 4 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Aluatul: 2 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri ulei, 10 linguri de lapte, bicarbonat stins cu otet, faina cat cuprinde Crema: 1 cana de zahar, 4 linguri faina, cacao, 500 ml lapte, 250 g margarina Unirea, 1 esenta de rom

2. Aluat: Se amesteca toate ingredientele pentru un aluat potrivit de moale. Se imparte coca in 8 parti egale. Fiecare parte se intinde cat tigaia si se pun cate una la copt.

3. Crema: se amesteca zaharul, faina si cacao, se pune treptat laptele apoi se pune la fiert, se amesteca. Dupa ce se ingroasa se lasa putin la racit, se adauga treptat margarina taiata cubulete pana se incoporeaza si esenta de rom. Se pune pe prima foaie, crema si se continua pana la terminare. Se lasa la rece. Crema se poate inlocui cu budinca amestecata cu margarina Unirea.


Retete similare