Arici din aluat de biscuiti

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 70 grame      zahar pudra
  • 50 grame      ciocolata
  • 30 grame      cacao
  • 10 ml      lapte
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Ingrediente pentru cca 15 de buc. 100g migdale macinate,100g biscuiti de cacao pisati,70g zahar pudra, 80g margarina Unirea, 3 linguri de cacao, 1 lingura lapte cald. Se amesteca bine migdalele macinate, biscuitii, zaharul, cacao si margarina, pana se obtine un aluat uniform.Se amesteca bine migdalele macinate, biscuitii, zaharul, cacao si margarina,laptele pana se obtine un aluat uniform. Eu am folosit fulgi de migdale si la framantat toti s-au macinat, nu e nevoie sa-i macinati dinainte.Se lasa la rece timp de 40 de minute.

2. Se formeaza apoi din aluatul racit niste bombite tuguiate la un capat, care vor fi botul ariciului. Pt.glazura: 20 g margarina si 50 g ciocolata amaruie se topesc pe baie de aburi , se amesteca bine si se ung aricii cu aceasta compozitie.

3. Pe jumatate din arici se presara repede "furnicile" de ciocolata, (avem nevoie de 2-3 linguri de bombonele) pana nu se usuca glazura.In ceilalti arici ramasi se infing bastonasele de migdale si se dau la rece toti aricii maxim 3h. In ceilalti arici ramasi se infing bastonasele de migdale si se dau la rece toti aricii maxim 3h.


Retete similare