Arici

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 200 grame      zahar pudra
  • 700 grame      nuca
  • Lamai      fructe
  • 1 pachet      praf de copt
  • 4 buc      oua
  • 800 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru aluat: 250 g margarina Unirea, 200 g untura, 4 galbenusuri, 800 g faina, 200 zahar pudra, un plic praf de copt stins cu zeama de lamaie, coaja rasa de la lamaie, un praf de sare. Se face un aluat din aceaste produse apoi se lasa la rece o ora. Luam aluatul de la rece si fac bilute cat varful degetului (nici prea mari, nici prea mici) si le asezam pe o planseta.

2. Taiem cu cutitul marunt 700 g nuca, apoi batem cele 4 albusuri spuma. Pregatim o tava presarata cu faina si dam drumul la cuptor ca sa se incalzeasca.

3. Bilutele din aluat se dau prin albusul batut spuma, apoi prin nuca taiata si le asezam in tava astfel incat sa nu fie lipite una de alta. Introducem tava la cuptor pentru 20-30 de minute la foc potrivit. Se scot de la cuptor si se tavalesc prin zahar pudra.


Retete similare