Ascota

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 500 ml      Frisca
  • 150 grame      nuca
  • 100 grame      ciocolata
  • 6 linguri      cacao
  • 2 pachet      praf de copt
  • 1000 grame      zahar tos
  • 14 buc      oua
  • 200 ml      lapte
  • 400 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Albusurile (14) se bat spuma, se adauga zaharul(400g), se bat in continuare, se pun 4 galbenusuri pe rand, praful de copt, cacaoa si 350g faina. Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt.

2. Din 200g zahar, 400 ml apa se pregateste un sirop. Se adauga esenta de rom si vanilie.

3. Crema se prepara din 10 galbenusuri, 400g zahar, 200ml lapte dulce, 200g margarina si 50g faina. Toate acestea se amesteca si se fierb,mestecand mereu.Se ia de pe foc si cand se mai raceste putin se adauga nuca macinata si esenta de rom. Blatul rece se taie in doua, se insiropeaza partea de jos, se pune crema la mijloc; deasupra se adauga cealalta parte de blat, care la randul ei se insiropeaza. Frisca lichida se bate si se pune peste prajitura. Se decoreaza cu ciocolata topita.


Retete similare