Ascota

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 150 grame      nuca
  • 100 grame      ciocolata
  • 6 linguri      cacao
  • 2 pachet      praf de copt
  • 2 grame      zahar vanilat
  • 1000 grame      zahar tos
  • 14 buc      oua
  • 200 ml      lapte
  • 400 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Albusurile(14) le bateti spuma,adaugati zaharul(400g),bateti in continuare,puneti 4galbenusuri pe rand,praful de copt,cacaua si 350g faina.Compozitia o puneti in tava tapetata cu hartie de copt. Se coace. Din 200g zahar ,400ml apa pregatiti un sirop.Adaugati esenta de rom si vanilie.

2. Crema o preparati din 10galbenusuri, 400g zahar, 200ml lapte dulce, 200g margarina si 50g faina.Toate acestea amestecati si fierbeti, mestecand mereu. O luati de pe foc si cand se mai raceste putin adauga si nuca macinata si esenta de rom. Sugestie: inainte de a adauga nuca trebuie spumata crem (temperata).

3. Blatul rece il taiati in doua ,ii insiropati partea de jos, puneti crema la mijloc; deasupra adaugati cealalta parte de blat, pe care la randul ei o insiropati. Bateti frisca lichida si o puneti peste prajitura. Decorati cu ciocolata topita.


Retete similare