Baclava cu visine

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 1 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 250 grame      iaurt
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 450 grame      zahar tos
  • 3 buc      oua
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt asezati jumatate din foile de placinta pe rand si ungeti-le pe fiecare cu amestecul pregatit din margarina lichida, oua, zahar,iaurt,praf de copt si vanilie. Puneti visinele curatate de samburi dupa care continuati cu celelalte foi procedand exact la fel. Deasupra sa ramana foi unse din belsug cu sos.

2. Taiati baclavaua in forma de romburi si coaceti-o in cuptor, la temperatura de 200 grade timp de 25-30 minute.

3. Dupa ce se raceste insiropati-o cu siropul fierbinte pregatit din apa si zahar si fasii de lamaie. Siropul puteti sa-l faceti si dupa gustul vostru.


Retete similare