Baclava turceasca

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 80 min

Ingrediente

  • 25 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • scortisoara      condimente
  • Lamai      fructe
  • 450 grame      ciocolata
  • 300 grame      zahar tos
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se impart foile in 3 parti egale, dupa care amestecam si ciocolata cu scortisoara si impartim compozitia in 2 parti egale. Se topeste margarina, se unge tava si apoi se aseaza in ea foile. Cu ajutorul unei pensule de bucatarie se intinde margarina topita pe suprafata fiecarei foi de placinta.

2. Se intind apoi 10 foi de placinta, urmat de un strat de ciocolata, apoi 6 foi unse fiecare cu margarina, apoi iarasi un strat de ciocolata, dupa inca 6 foi din cel de-al doilea pachet, dupa care din nou ultimul strat de ciocolata,urmat de ultimul strat format din 4 foi unse cu margarina, insistand mai mult pe ultima foaie.

3. Baclavaua astfel formata se tine la frigider timp de aproximativ 40 de min.dupa care se taie in patratele, dreptunghiuri, romburi sau altfel de forme.Margarina topita ramasa, se toarna peste marginile taiate ale fiecarei parti, in felul acesta foile din interior nu se vor usca la copt, apoi se da la cuptor la 180 C pentru 30 de minute, pana capata o culoare aurie.La sfarsit se toarna siropul format din apa cu zaharul,mierea,zeama de lamaie si esenta racit apoi se toarna peste baclavaua fierbinte si se lasa la frigider cateva ore inainte de a o consuma.


Retete similare