Baigli

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Cozonaci
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 250 grame      nuca
  • 100 ml      lapte
  • 4 buc      oua
  • 250 grame      zahar tos
  • 500 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se face maiaua din drojdia amestecata cu 1 lingura de zahar, putin lapte caldut si presarata cu faina. Se lasa deoparte 10 minute. Intr-un castron mare se pune faina, maiaua ,smantana, 2 galbenusuri, margarina Unirea, un praf de sare si un praf de zahar. Se amesteca foarte bine, se acopera si se lasa la crescut.

2. Intr-o craticioara se pune laptele la incalzit, se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste. Apoi se aduga nuca si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit adaugam 2 albusuri batute spuma tare cu zahar.

3. Aluatul se imparte in 4 parti egale. Fiecare parte se indinde cu sucitorul cat se poate de subtire (nu chiar sa se vada prin ea). Se intinde nuca pe fiecare foaie apoi fiecare se ruleaza. Obtinem 4 cozonaci care se ung cu galbenus de ou si se dau la cuptor la foc potrivit pentru aprox. 25 minute.


Retete similare