Bastona┼če

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 35 min

Ingrediente

  • 2 buc      oua
  • 500 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se face un aluat din urmatoarele ingrediente : faina, margarina, 1 ou, smantana, untura, otetul, drojdia si sarea. Se framanta bine si se lasa sa se odihneasca 30 minute. Se imparte aluatul in doua. Se intinde o foaie cu o grosime de aproximativ 5 -7 mm . Se unge foaia cu celalt ou batut, se rade branza sau cascaval si se presara susan sau chimen , dupa preferinta ( daca se pune susan se prajeste putin in prealabil intr-un vas de tabla la foc redus).

2. Bastonasele se taie cu pintenul ( un fel de cutit ondulat ). Se aseaza in tava (netapetata), lasand putin loc intre ele si se dau la cuptor la foc potrivit ( cuptorul va fi incalzit in prealabil), pentru 15-20 minute, pana se rumenesc putin deasupra. La fel se procedeaza si cu restul de aluat.

3. Sunt foarte gustoase si pot fi consumate foarte bine langa un pahar cu bere. Daca sunt pastrate la rece pot fi consumate si dupa 7 zile.


Retete similare