Beigli cu mac si nuca

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Rulade
Dificultate
Timp 240 min

Ingrediente

  • 300 grame      nuca
  • 10 grame      zahar vanilat
  • 450 grame      zahar tos
  • 3      oua
  • 500 ml      lapte
  • 500 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Drojdia se amesteca cu putina lapte calduta si zahar. Faina se amesteca cu margarina Unirea, se adauga 2 oua batute, drojdia, 50 grame de zahar pudra, sarea si 200 ml de lapte. Se lasa la dospit 2 ore(120 min).

2. Intre timp se prepara umplutura de mac si nuca. Umplutura de mac: 300 ml lapte se fierbe, se adauga grisul amestecat cu mac, 200 grame side zahar si zahar vanilat si 100 grame de stafide. Umplutura de nuca: Din 300 ml de apa cu 200 grame zahar se prepara un sirop (se fierbe), se adauga 300 grame de nuca macinata, se ia de pe foc si se adauga pesmetul, coaja de lamaie si stafidele. Se lasa umplutura sa se raceasca.

3. Dupa 2 ore de dospit aluatul se imparte in 4 parti egale. Se intinde subtire fiecare sub forma de dreptunghi si se unge cu umplutura si se ruleaza. Vom avea 2 rulade cu nuca si 2 cu mac. Se pun in tava, se ung cu oul batut si se lasa 1 ora (60 min) la caldura. Dupa 1 ora se unge cu albus de oua batut si se lasa 30 minute la loc racoros. Dupa care se pune tava in cuptorul incalzit si se coace 25-30 minute. Pofta buna!


Retete similare