Belgrad

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 140 grame      zahar pudra
  • 240 grame      nuca
  • 2 linguri      cacao
  • 1/2 pachet      praf de copt
  • 200 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 3 linguri      lapte
  • 200 grame      faina
  • 240 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se freaca margarin cu zaharul, se adauga nucile, faina si praful de copt. La final se adauga albusurile batute spuma. Se unge o tava, se tapeteaza cu faina, se pune coca si se coace in cuptorul preincalzit, pana prinde o pojghita. Se scoate si se pune blatul 2facut din 6 galbenusuri frecate cu 5 linguri de zahar si 5 linguri de laina.

2. Se adauga 2 albusuri batute, se coc. Se lasa sa se raceasca , se pune crema facut astfel: zaharul, nuca si laptele se fierb pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc se adauga 100 g margarina, 2 linguri cacao, esenrta de rom. Se pune peste blat.

3. Deasupra se rade ciocolata sau se pune nuca macinata, sau nuca de cocos.


Retete similare