Biscuiti cu portocale si ciocolata

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 15 min

Ingrediente

  • Portocale      fructe
  • 130 grame      unt
  • 100 grame      ciocolata
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 50 grame      zahar tos
  • 1 buc      oua
  • 250 grame      faina

Mod de preparare

1. Se amesteca bine faina cu praful de copt, apoi se adauga untul dat pe razatoare si oul batut cu zaharul tos si cu zaharul vanilat. Ciocolata se taie in bucatele mici. In amestecul obtinut se adauga bucatelele de ciocolata, coaja rasa de la o portocala, se amesteca bine si se framanta un aluat moale. Aluatul se pune intr-o folie de aluminiu si se lasa pentru aproximativ o jumatate de ora in frigider.

2. Dupa ce s-a scos de la frigider, se presara faina, din aluat se intind foi cu grosimea de 5mm, apoi se decupeaza forme de biscuiti patrate, inimioare sau rotunde (cu ajutorul unui pahar) care se aseaza in tava in care s-a pus o hartie de copt.

3. Biscuitii se tin in cuptor 10-15 minute la o temperatura de 180 de grade. Pofta buna!


Retete similare