Biscuiti Martisoare

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 150 grame      zahar pudra
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 grame      zahar vanilat
  • 1 buc      oua
  • 440 grame      faina
  • 220 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Intr-un vas punem margarina ,zaharul, oul si vanilia si le spumam. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea, apoi se adauga treptat la compozitia de margarina. Se amesteca bine pana se obtine un aluat omogen.

2. Aluatul se imparte in doua parti egale. In jumatate de aluat punem cateva picaturi de colorant rosu si amestecam pana se omogenizeaza. Invelim cele doua jumati in folie alimentara si lasam la rece pentru 4 ore sau pentru o noapte. Dupa ce scoatem de la rece aluaturile rupem bilute in numar egal din fiecare. Intindem o biluta rosie si una alba sub forma de bastonase, le punem una langa alta si le impletim, apoi capetele le unim si le lipim.

3. Cerculetele formate din impletitura le punem in tava pe hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit in prealabil. Tinem prajiturelele in cuptor la 150 grade Celsius timp de 8-10 minute. Se scot din cuptor si se lasa la racit in tava.


Retete similare