Bombe dulci

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 1 cana      zahar pudra
  • Lamai      fructe
  • 1 pachet      praf de copt
  • 3,5 cana      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 4 cana      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Intr-un castron, se amesteca margarina cu, doar galbenusurile de la 3 oua si cu un ou intreg, cu zaharul pudra, pana se face ca o crema.

2. Apoi, se adauga faina, putin cate putin, si praful de copt si se amesteca pana se face o coca. Se rup din coca bilute de marimea unei nuci, apoi se preseaza in palme si se aseaza in tava peste hartie de copt. Se baga la cuptor, la 190 grade si se tin pana se fac rozalii deasupra, aprox. 30-35 min.

3. Intre timp, se prepara siropul. Se pun 3,5 cani zahar cu 3 cani apa la foc, se tin pana se topeste zaharul apoi, se pune 1/2 lingurita zeama lamaie si se tin la foc mic timp de 10 min. Dupa ce se ia de pe foc, se da undeva ca sa se raceasca. Cand se scot "bombele" din cuptor, se pun intru platou mare si putin adanc si peste ele se toarna siropul rece.


Retete similare