Bomboane Festive

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 30 grame      nuca
  • 100 grame      ciocolata
  • 30 grame      zahar vanilat
  • 35 ml      lapte
  • 30 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se pune intr-un paharel o lingura de nuca de cocos razuita peste care adaugam 35 ml lapte rece.Se lasa asa o jumatate de ora cel putin sa ia gustul de cocos lapte. Apoi se strecoara si se foloseste la ciocolata topita. Se topeste la bain marie ciocolata neagra si cea alba in vase separate si adagand la fiecare cate 2 linguri de lapte strecurat cu gust de nuca de cocos, cateva picaturi de esenta de vanilie, si cate 15 g de margarina Unirea original moale la temperatura camerei. Spargem 4 nuci si scoatem miezul pe care il coacem putin si il taiem cu cutitul grosier.Il tavalim prin zaharul vanilat si-l caramelizam putin.

2. Bomboana cadou: Intr-o cescuta inaltuta si cu diametrul foarte mic asezam folia alimentara si presam bine cu degetele.Apoi asezam pe fundul cescutei miezul de la 2 nuci si peste acesta turnam ciocolata neagra.Lasam la congelator cateva minute si apoi asezam un disc de ciocolata alba deja intarita dupa care iar turnam cicocolata neagra si dam la congelator din nou.Ornam apoi cu creionul alb in forma de funda de cadou.

3. Inimioara cu buline: Asezam un celofan intr-o forma de inimioara de prajituri.Acest ansamblu se aseaza pe un tocator de plastic mic si subtire ca sa aiba loc in congelator.Asezam miezul de la o nuca in mijlocul formei si apoi turnam peste el ciocolata alba.Acum bagam la congelator cateva minute si apoi turnam si ciocolata neagra topita si iar bagam la conglator.Apoi vom orna cu mici buliute albe realizate cu creionul alb de decor. Am mai facut inca o inimioara neagra toata cu nuca in ea si inca o bomboana in forma odulata de mini tarta i care am pus amestec de ciocolata alba si neagra si apoi am imbracat-o toata in ciocolata neagra si am orat-o cu creion alb si rosu de zahar.


Retete similare