Briose cu ciocolata si portocale

Categorie Prajituri de Post
Tip prajitura Briose
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 100 grame      ciocolata
  • 100 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 10 grame      zahar vanilat
  • 50 grame      zahar tos
  • 300 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: Se mixeaza 250g margarina Unirea Original cu 100g zahar pudra si 70g cacao neagra pana se obtine o spuma consistenta. Se adauga praful de copt stins in zeama de la 1/2 portocala. Treptat se incorporeaza faina si apa calda, alternativ, pana obtineti un aluat ca de chec. Se adauga zaharul tos, zaharul vanilat, esenta de rom si 50 grame de ciocolata neagra maruntita. Cu o lingura se pune aluatul in formele de hartie pentru briose - pana ajunge putin peste 1/2 din forma - si se coc la 200 grade C timp de 15-20 minute. Cand sunt coapte, incep sa se desprinda usor de pe marginea de hartie a formei. Se lasa sa se raceasca pe un gratar.

2. Crema: Se mixeaza 250g de margarina Unirea Creme cu 250 grame zahar pudra si 30 grame cacao neagra pana se obtine o spuma consistenta. Se adauga esenta de portocale si plicul de Finesse de portocale.

3. Se orneaza briosele racite cu crema obtinuta, portocale confiate si restul de ciocolata neagra maruntita. Pofta buna!


Retete similare