Briose cu crema de branza si ness

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Briose
Dificultate
Timp 50 min

Ingrediente

  • 200 grame      zahar pudra
  • 200 ml      Frisca
  • 250 grame      iaurt
  • 20 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 buc      oua
  • 150 grame      faina
  • 50 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 50 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana cand isi dubleaza volumul, dupa care se adauga zaharul si esenta de rom si se mixeaza in continuare pana devin ca o crema. Topim margarina Unirea Original si o turnam in fir subtire peste crema de oua. Adaugam iaurtul si omogenizam. La sfarsit incorporam faina si cacaoa cernuta si amestecata cu praful de copt, amestecand usor.

2. Punem aluatul in forme unse si tapetata cu faina sau in hartii speciale pt.briose si dam la cuptor la foc mediu in jur de 25-30 de minute.

3. Frisca lichida se bate pana cand devine spuma. Branza se mixeaza cu margarina Unirea pentru creme taiata bucatele pana cand devine o crema pufoasa. Adaugam zaharul pudra si cele doua pliculete de ness(praf). Se pune crema intr-un pos cu varf stelat si se orneaza briosele. Se decoreaza cu ness sau cu bombonele de ciocolata.


Retete similare