Briose cu nuca

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Briose
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 100 grame      zahar pudra
  • 100 grame      gem
  • 150 grame      nuca
  • Lamai      fructe
  • 50 grame      ciocolata
  • 1 pachet      praf de copt
  • 250 grame      margarina Unirea Original
  • 350 grame      faina
  • 2 linguri      lapte
  • 3 buc      oua
  • 2 grame      zahar vanilat

Mod de preparare

1. Se face un aluat din 3 galbenusuri, o vanilie, un praf de copt stins, 2 linguri de lapte, 250 gr margarina Unirea, coaja de lamaie rasa, un praf de sare si 350 gr de faina. Se framanta bine pana devine un aluat consistent.

2. Cele 3 albusuri se bat bine spuma cu 100 gr zahar pudra si o vanilie. Spuma rezultata se amesteca cu 150 gr nuca macinata si 50 gr de stafide.

3. Aluatul se intinde intr-o foaie de 1/2 cm , se taie rondele cu un pahar potrivit pentru forme, apoi rondelele se pun in forme si se ung cu gem, dupa care se umplu cu spuma cu nuca si stafide. Se dau la cuptor moderat. Dupa ce s-au scos din cuptor se orneaza cu ciocolata topita dupa imaginatia fiecaruia.


Retete similare