Broscute

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 125 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Smantana se amesteca cu untura,apoi se pun cele 4 galbenusuri, esenta de vanilie si faina. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem un aluat tare. Acesta il impartim in 6 bucati. Din fiecare bucata de aluat se face o foaie, care se unge cu margarina topita, o rulezi sul apoi o dai la frigider pana a doua zi (de obicei aluatul se face cu o seara inante sa prepari prajiturile).

2. A doua zi batem albusurile cu cele 4 linguri de zahar bezea. Se iau sulurile din frigider. Se ia un sul de aluat, se taie feliute cam de 1 cm, 1 cm si ceva si, pe fiecare feliuta apasam cu degetul pe mijlocul ei ca sa nu cada, sa ramana in picioare. Apoi fiecare bucatica se intinde cu un sucitor, se pune o lingurita de bezea in mijloc si o aluna. Venim cu aluatul de pe parti si invelim aluna iar capetele le rasucim ca o bomboana. Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt. Le dam in cuptorul incins, la foc potrivit, pana se usuca putin, apoi calde le dam prin zahar pudra din abundenta.

3. Sunt minunate la gust si tin si 2 saptamani.


Retete similare