Brownies

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Checuri
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

  • 375 grame      ciocolata
  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 250 grame      faina
  • 50 ml      lapte
  • 375 grame      margarina Unirea Original
  • 300 grame      nuca
  • 6 buc      oua
  • 400 grame      zahar tos

Mod de preparare

1. Preincalziti cuptorul la 180gade C. Inveliti cu o foaie de pergament sau de copt vasul (atat baza cat si marginile). Topiti margarina intr-un vas incapator. Dupa ce s-a topit un pic adaugati si ciocolata si amestecati pana se omogenizeaza. Intr-un alt vas bateti ouale cu zaharul, laptele si esenta de vanilie. In alt vas masurati cantitatea de faina si amestecati-o cu sare. Cand amestecul cu ciocolata s-a topit lasati-l sa se raceasca un pic inainte de a amesteca cu ouale si zaharul si apoi nucile tocate si faina.

2. Ingedientele le amestecati usor si apoi compozitia se aseaza in tava de copt. Coaceti aluatul aproximativ 25 minute. Cand este gata partea de la suprafata trebuie sa aiba o crusta uscata dar inauntru trebuie sa fie pufoasa si un pic lipicioasa. Verificati tot timpul, diferenta dintre brownies un pic lipicioase si cele uscate este doar de cateva minute.

3. Tineti minte ca ele vor continua sa se coaca si dupa ce sunt scoase din cuptor si incep sa se raceasca. Din cantitatea de ingediente mentionata vor iesi aproximativ 48 bucati. Pofta buna.


Retete similare