Buche de Noel

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Rulade
Dificultate
Timp 35 min

Ingrediente

  • 150 grame      ciocolata
  • 250 grame      faina
  • 150 grame      margarina Unirea Original
  • 50 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 6 buc      oua
  • 1/2 pachet      praf de copt
  • 300 grame      zahar tos
  • 50 grame      zahar vanilat

Mod de preparare

1. Incalziti cuptorul la 180 C.Separati galbenusurile de albusuri. Albusurile le bateti spuma cu din cantitatea de zahar si cu un praf de sare , iar separat frecati cealalta jumatate din cantitatea de zahar cu margarina Unirea, iar galbenusurilele adaugati treptatl. Albusurile le adaugati peste galbenusuri. Separat, faina amestecati bine cu praful de copt si inglobati-o in compozitia obtinuta anterior. Adaugati apoi coaja de lamaie si portocala si pudra de migdale, amestecandu-se cu o lingura de lemn ,foarte foarte usor, pana la omogenizare. Compozitia obtinuta o turnati intr-o tava, 25 cm x 40 cm, pe hartie de copt intinzandu-se cat mai uniform, apoi o dati la cuptor 10-12 min. Dupa ce s-a copt, rasturnati pe un prosop umed si rulati usor cu ajutorul prosopului. Treceti la prepararea cremei. Intr-un vas puneti la fiert frisca lichida. Retrageti de pe foc si adaugati patratelele de ciocolata, amestecandu-se pana se topesc bine, apoi incorporati margarina Unirea pentru crema si crema tartinabila (de tip Nutella) cu ciocolata si alune. Lasati sa se raceasca bine, dupa care spumati la mixer.

2. Foaia de rulada o desfaceti si o intindeti pe intreaga suprafata .Puneti un strat subtire de dulceata de fructe de padure, iar deasupra intindeti jumatate din cantitatea de crema de ciocolata cat mai uniform. Rulati prajitura cu grija, in timp ce indepartati usor , cu mare gija, si hartia de copt. Taiati o bucata mica din ea, cu lungimea de ~8cm care urmeaza sa fie atasata lateral pe rulada mare, ca si cum ar fi un ciot de creanga. Acoperiti toata prajitura cu restul de crema de ciocolata.

3. Cu o furculiţă trasati liniuţe prin crema , astfel incat sa se asemene cu scoarţa unui pom si decorati dupa fantezia gospodinei, incercand sa imitati frunzulite si fructe de padure.Dati la rece 2-3 ore, iar inainte de servire, pudrati cu zahar vanilat sau nuca de cocos. Se serveste cu cei dragi adunati in jurul mesei de Craciun!!! Pofta mare s-aveti!


Retete similare