Buchet de trandafiri

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 80 min

Ingrediente

  • 50 grame      zahar pudra
  • Lamai      fructe
  • 1 linguri      cacao
  • 300 grame      zahar tos
  • 1 buc      oua
  • 200 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Spalam 5 mere si o lamaie ,apoi curatam merele de coaja si le scoatem cotorul cu dispozitivul special sau cu cutitul si le taiem rondele subtiri de 2-3 mm ca sa avem cerculete cu gauri in mijloc. Punem la fiert 500 ml apa cu 50 gr zahar, zeama de la lamaie si 50 gr margarina. Cand fierbe siropul adaugam merele si lasam la foc scazut 5 min, apoi scoatem cu spumiera si le punem in strecuratoare la scurs si racit.

2. Intr-un vas cvernem faina ,adaugam 100 gr margarina moale, 50 gr miere, un praf de sare si un galbenus. Framantam aluatul cu grija. Asezam pe masa o hartie de copt de marimea tavii si peste ea intindem foaia de aluat care trebuie sa fie putin ridicata si pe marginea tavii. Cand e gata foaia intinsa o luam cu tot cu hartie msi asezam direct in tava. Astfel ne-am usurat lucrul.

3. Peste aluat in tava vom aseza trandafirii facuti din fiecare felie de mar rulata si incercam sa-i punem cat mai aproape unul de altul. In mijlocul trandafirilor vom pune cate o stafida sau alt fruct confiat (chiar si cate o visina din borcan). Fierbem putin 50 gr margarina cu 50 gr zahar praf si o lingura cacao, apoi turnam crema formata peste prajitura, deasupra trandafirilor. Dam la cuptor 10 min la foc mare, apoi 15 min la foc mediu. Cand prajitura se raceste taiem patrate mai mari.


Retete similare