Budapesta

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 40 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 3 linguri      zahar pudra
  • 1 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • Lamai      fructe
  • 7 linguri      ulei
  • 50 grame      ciocolata
  • 3 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 4 pliculet      zahar vanilat
  • 2 cana      zahar tos
  • 10 buc      oua
  • 750 ml      lapte
  • 3 cana      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blatul: Se face un blat :se bat 7 albusuri bezea tare(si un pic de sare) cu 1/2 cana zahar, se adauga galbenusurile treptat (dupa ce au fost frecate cu 7 linguri ulei), apoi praful de copt stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie ,iar la urma faina "in ploaie" amestecand de sus in jos. Se tapeteaza tava de aragaz cu ulei si faina, se incalzeste cuptorul la 220 grade, apoi se da blatul la copt 150 grade timp de 25-30 de minute.

2. Foile: Se face un aluat nisipos care va fi impartit in 2 parti egale din: 3 oua se amesteca cu un pic de sare, apoi se adauga zaharul 6 linguri, cacao 3 linguri, bicarbonatul de sodiu (stins in zeama de lamaie), faina si se framanta cateva minute pana se desprinde de degete. Se coc 2 foi pe fundul tavii 10-15 minute amandoua (in acest timp se face crema) Crema: 6 linguri de orez se amesteca cu 750 ml lapte, cu o cana de zahar, se pun la fiert la foc mic pana devine ca o ciulama, apoi se adauga zaharul vanilat, 100 gr nuca de cocos, margarina Unirea pentru creme si se amesteca energic cateva minute. Se da deoparte si se adauga coaja de lamaie si putina zeama de lamaie(dupa gust).

3. Peste o foaie maro se pune jumatate din crema (calduta nu rece) blatul, restul de crema, foaia maro. Deasupra se glazureaza cu ciocolata topita pe baie de aburi si 50 gr.nuca de cocos Va asigur ca e delicioasa!


Retete similare