Budapesta

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 5 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 1/2 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • 50 grame      cacao
  • 1/2 pachet      praf de copt
  • 5 grame      zahar vanilat
  • 350 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 5 linguri      lapte
  • 300 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Foile se fac din: 300g faina,100g zahar, 100g margarina Unirea, 5 linguri cacao,un varf cutit de bicarbonat, 5 linguri lapte si un ou amestecati pana devine o coca care se poate intinde cu facaletul. Faceti doua foi pe care le coaceti pe dosul tavii. Blatul il faceti din 5 oua, 5 linguri zahar si 5 linguri faina. Bateti albusurile spuma, adaugati zaharul, galbenusurile si la final faina. O coaceti in tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit.

2. Crema o faceti din 500ml lapte, 70g faina, 250g zahar. Puneti la fiert si amestecati mereu sa nu se prinda. Dati la o parte sa se raceasca si puneti 250g margarina Unirea, vanilie, coaja de lamaie.

3. Foile le intercalati:cea galbena la mijloc si crema intre ele. Glazura: 6-7 linguri zahar, 3-4 linguri cacao si putin lapte. Fierbeti mestecand mereu pana se ingroasa. Cand se raceste putin adaugati 100g margarina Unirea.Turnati deasupra si neteziti repede. O taiati a doua zi.


Retete similare