Budinca de mere

Categorie Prajituri light
Tip prajitura Placinte
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • scortisoara      condimente
  • Mere      fructe
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 1 cana      zahar tos
  • 250 grame      gris
  • 1 cana      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Merele in coaja se dau pe razatoare, apoi se amesteca cu zaharul vanilat si scortisoara (dupa gust). Int-un castron de platic se amesteca faina, grisul, zaharul si praful de copt.

2. Intr-o tava potrivita cu peretii inalti se rade jumatate din pachetul de margarina si se intinde pe suprafata tavii peste care se toarna uniform o cana din amestecul din castron. Peste aceasta se pune jumatate din compozitia de mere, care se intinde uniform. Adaugam din nou o cana din amestecul din castron, urmatoare jumatete din mere se pune peste si la final restul compozitiei din castron se intinde peste mere.

3. Deasupra se rade a 2 a jumatete de margarina uniform. Se baga la cuptor preincalzit la 180 grade celsius. Se lasa 45-50 minute pana prinde o crusta usor aurie.


Retete similare