Bulgari de zapada

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • Lamai      fructe
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 10 linguri      zahar tos
  • 10 buc      oua
  • 3 linguri      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se bat spuma 7 albusuri, se toarna in ploaie 7 linguri de zahar si se bate spuma pana se intareste. Se pune zaharul vanilat, se adauga coaja rasa de la o lamaie si 100 g nuca de cocos in ploaie, amestecandu-se prin rasturnare pana se incorporeaza bine. Se amesteca praful de copt cu faina si se toarna in ploaie in compozitie. Se amesteca prin rasturnare, usor si se toarna in tava unsa cu margarina Unirea si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit pana se intareste si se rumeneste putin. Coacerea va dura aproximativ 45 min.

2. Crema: se pregateste intr-o cratita pe focul mic de la aragaz. Galbenusurile (7) si inca 3 oua intregi se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat in cratita pe foc mic foarte repede ca sa nu se prinda de fundul oalei. Cand zaharul s-a topit si crema si-a marit volumul, devenind ca o smanatana, se ia de pe foc si se raceste in apa rece. Dupa ce s-a racit, introducem oala cu crema intr-un vas cu apa rece si amestecam compozitia cu margarina. Margarina se taie in bucati mai mici si se amesteca pana devine spumoasa, cu o furculita pentru a putea fi asimilata mai bine in crema.

3. Cand blatul s-a racit se taie bucati mici patrate, dreptunghiuri sau rondele (cu paharul mic) si se tavalesc prin crema rezultata. Dupa ce s-au tavalit prin crema pe toate partile se tavalesc prin 50 g nuca de cocos si se pun pe o farfurie. Vor rezulta niste bulgarasi albi ca de zapada foarte gustosi.


Retete similare