Buturuga de ciocolata

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Rulade
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 2 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • scortisoara      condimente
  • Portocale      fructe
  • 100 grame      ciocolata
  • 1 linguri      cacao
  • 1 lingurite      praf de copt
  • 7 linguri      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 125 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Se mixează gălbenuşurile cu 4 linguri de zahăr apoi se adaugă făina amestecata cu praful de copt, câte putin. Albusurile se bat spumă separat, după care amestecul cu făina se încorporează usor în albusurile-bezea. La urma puneti un praf de scortisoara, cat un varf de cutit. Compozitia rezultată se dă aproximativ 20 de minute la foc iute, la cuptorul preîncălzit, într-o tavă pătrată unsă cu unt sau pe hartie de copt unsa cu ulei. Se încearcă cu scobitoarea să fie gata aluatul, apoi se scoate rapid din tavă, pe un servet foarte curat si umed, care se rulează si se derulează cu tot cu blat, rapid, de câteva ori. Se lasă blatul derulat, pe servet sau mai bine pe un platou.

2. Crema: se pun la bain marie 3 linguri de zahar, 100 g margarina Unirea pentru creme, cacaoa si zeama de portocala. Se amesteca mereu si cand zaharul este topit complet se da deoparte. Se adauga ciocolata rupta bucatele (sa fie ciocolata cu continut ridicat de cacao), 2 lingurite de esenta de rom, coaja de portocala si restul de 150 g margarina Unirea pentru creme. Se amesteca pana cand se racoreste crema apoi se da la rece 30 de minute, sau puneti vasul in chiuveta cu apa rece dedesubt, ca sa se raceasca rapid.

3. Se unge blatul cu un strat uniform de crema, cam jumatate din cantitatea totala, se rulează strans, apoi se taie oblic capetele ruladei astfel obtinute iar cele 2 bucăti tăiate se pun sub formă de cioturi pe buturuga formată din ruladă. Se acopera cu crema ramasa si se fac dungi cu o scobitoare de-a lungul "scoartei de copac". Se orneaza dupa dorinta, apoi se dă platoul cu buturuga la rece.


Retete similare