Buturuga

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 15 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 100 grame      nuca
  • 2 linguri      ulei
  • 3 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 30 linguri      zahar tos
  • 14 buc      oua
  • 8 linguri      faina
  • 300 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blatul: se prepara din 8 oua. Se separa galbenusurile de albusuri, albusurile se bat spuma, se adauga treptat 8 linguri de zahar si se bat in continuare pana acesta se topeste. Galbenusurile se freaca bine cu 2 linguri de ulei si apoi se toarna peste bezea, amestecandu-se incet cu 8 linguri de faina care se pun treptat. Aluatul obtinut se aseaza intr-o tava tapetata si se da la cuptor.

2. Crema1: 6 galbenusuri se freaca bine cu 8 linguri de zahar, 3 linguri de cacao si 4-5 linguri de apa pe bai marin, pana se ingroasa ca o smantana si se topeste zaharul. Cand s-a racit se incorporeaza 1 pachet si 1/2 de margarina frecata bine(inainte).

3. Crema2: 6 albusuri se bat spuma, se adauga treptat 8 linguri de zahar, pana se obtine o bezea. Se pun 6 linguri zahar sa se topeasca (zahar ars) si fierbinte se toarna peste bezea , cate putin si se bate in continuu pana acesta se topeste. Cand blatul s-a racit se insiropeaza bine (siropul se indulceste dupa gust, se adauga zahar vanilat, esenta de rom). Peste blat se pune crema1, iar peste crema1 se pune crema2. Pe deasupra se presara nuca.


Retete similare