Cale

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 300 grame      zahar tos
  • 10 buc      oua
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Aluat:6 oua, zahar cat cantaresc cele 6 oua, faina jumatatea celor 6 oua. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, galbenusurile si faina. Se pun tava neunsa cu lingurita. Se intaresc dar punand crema se inmoaie.

2. Crema: 4 oua intregi, 300 g zahar, 2 pliculete de nes, 250 g margarina Unirea. Nesul, ouale si zaharul se fierb pana se ingroasa. Apoi se raceste amestecul. Margarina frecata se amesteca cu compozitia rece.

3. Se umplu calele cu crema, dupa care se tavalesc in zahar pudra, iar capatul se baga in nuca de cocos sau nuca. Se acopera cu folie de plastic pana se inmoaie aluatul.


Retete similare