Caramel

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 25 linguri      zahar pudra
  • 1 pachet      praf de copt
  • 150 grame      zahar tos
  • 1 buc      oua
  • 950 ml      lapte
  • 760 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru foi: o ceasca de lapte (150 ml), 700 g faina, un pachet de margarina, 150 g zahar, un ou, un pachet de praf de copt, un praf de sare. Se framanta faina cu margarina, dupa care se adauga restul ingredientelor. Compozitia se imparte in 4 parti egale si se coc pe dosul tavi.

2. Pentru crema: 25 linguri zahar farin, 6 linguri faina (60 g), 800 ml lapte. Se pun intr-o cratita si se amesteca cu 800 ml de lapte. Separat in alta cratita se pun 15 linguri de zahar farin care se ard pana se caramelizeaza, apoi se sting cu 200 g apa.

3. Compozitia aceasta se pune cu cealata compozitie care a fost facuta cu laptele, cu zaharul, faina se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa, apoi jumatate de pachet de margarina si se amesteca pana se incorporeaza margarina. Cu compozitia fierbinte se ung cele 4 foi ramanand una deasupra neunsa.


Retete similare