Carmencita

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 9 linguri      zahar pudra
  • Lamai      fructe
  • 4 lingurite      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 400 grame      zahar tos
  • 10 buc      oua
  • 2 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 125 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 6 oua, 6 linguri zahar pudra, 2 linguri faina, 10 linguri nuca zdrobita, zeama de lamaie, 1 plic praf de copt. Cele 6 albusuri se bat spuma tare, apoi se adauga in ploaie zaharul. Peste ele se adauga galbenusurile cu praful de copt stins cu zeama de lamaie, faina si nucile, se amesteca usor prin rasturnare. Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt la cuptorul preincalzit. Se coace pana se desprinde pe margini de tava.

2. Crema: 4 oua, 200 g zahar, 2 lingurite ness, 250 margarina Unirea pt creme, o lingurita cacao, 3 lingurite zahar pudra, o lingurita lichior. Ouale se freaca cu 200 g zahara pe baie de aburi pana se face ca o smantana groasa. Racim crema si in ea adaugam margarina unirea frecata in prealabil, putin cate putin,. Intr-o cescuta, adaugam nesul, cacaoa, 3 lingurite de zahar si lichiorul, frecam si aceasta crema o adaugam la ouale batute. Crema obtinuta se pune pe blatul racit.

3. Glazura: 2 linguri apa, 125 g margarina unirea, 200 g zahar, 2-3 linguri cacao. Toate ingredientele se fierb pana se dizolva zaharul. Glazura racita se intinde pe crema. Se poate orna cu nuca caramelizata si zdrobita. Se pune la rece.


Retete similare