Carolina

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 20 min

Ingrediente

  • 16 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 5 linguri      cacao
  • 550 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 1 cana      lapte
  • 5 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat I: 500g biscuiti, o cana zahar (250g), 1 cana lapte, 1 pachet margarina Unirea, 2 fiole esenta rom (16g), 5 linguri cacao. Intr-un vas, pe foc, se pun laptele, zaharul si cacaoa, cand incep sa fiarba se adauga margarina si se amesteca pana se topeste, apoi se adauga biscuitii pisati marunt, mai lasati pe foc doua clocote amestecand continuu.

2. Blat II: 5 oua, 5 linguri zahar (200 g), 5 linguri faina. Pe masa asezati o planseta din lemn peste care veti pune o foaie de celofan pe care vom intinde compozitia de mai sus, intr-un strat de doua degete si de marimea tavii in care vom face blatul II. Dupa ce s-a racit ungi aceasta compozitie (blat) cu crema preparata la rece, iar peste crema se pune blatul II insiropat foarte bine cu urmatorul sirop: apa, zahr, rom si cacao pe care le fierbeti la foc mic.

3. Deasupra se orneaza cu frisca si ciocolata razuita.


Retete similare