Carpati

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 45 min

Ingrediente

  • 50 ml      ulei
  • 100 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 25 grame      zahar vanilat
  • 400 grame      zahar tos
  • 2      oua
  • 1200 ml      lapte
  • 800 grame      faina
  • 500 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 50 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. 500 gr faina, 50 gr margarina Unirea Original, 200 gr zahar se amesteca bine apoi se adauga 2 oua intregi, 1 lingura miere de albine, 50 ml lapte si un plic praf de copt. Se face din toate un aluat care se imparte in doua parti egale; o parte se amesteca cu cacao. Din partea cu cacao se formeaza 12 bucati betisoare cat lungimea tavii si se coc pe fundul acesteia. Din partea alba se fac 2 foi coapte pe fundul tavii dar care se vor taia in trei parti egale pe lungime cit sunt calde scoase din cuptor

2. Crema: 1l lapte se fierbe impreuna cu 200 gr faina, 4-5 vanilii si 200 g zahar. Dupa ce s-a racit se amesteca cu 500 gr margarina Unirea pentru Creme.

3. Se asambleaza prajitura sub forma de triunghi. Se pune un strat de crema pe o bucata din foaie, peste care se aseaza trei betisoare cu cacao apoi iar un strat de crema peste care se pun doua betisoare, iar apoi ultimul strat de crema si ultimul betisor. Celelalte doua bucati de foi se pun pe laterale peste care se adauga o glazura calda facuta din 7 linguri zahar praf, 2 linguri cacao, 2 linguri ulei si 2-3 linguri apa ciocolata.


Retete similare